5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Belediyede ‘barış çadırı’ gerginliği

Siirt Belediye Başkanlığı binası önünde bulunan parkta DTP tarafından kurulan ve 'Barış Çadırı' adı verilen çadırda polis ile DTP'liler arsında çıkan gerginlikte Belediye Başkanı'nın koruması ve Belediye Basın Sorumlusu gözaltına alındı.

Belediye binası önünde bugün saat 10.00'da Belediye Başkanı Selim Sadak'ın katılımı ile 'Barış Çadırı' kuruldu. Çadırda Kürtçe açılış konuşması yapan Acide Aslan'ın konuşmasının ardından Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, Belediye Başkanı koruması Murat Özdemir ile Belediye Basın Sorumlusu Rojda Zana Bilir'e kimlik kontrolü yapmak istedi. Koruma Özdemir ve Basın Sorumlusu Bilir, kimliklerini göstermek istemeyince Başkan Sadak'ın da araya girmesi ile yaşanan gerginlik nedeni ile koruma ve basın sorumlusu gözaltına alındı. Gözaltına alınan koruma Özdemir ve Basın Sorumlusu Bilir emniyette sorgulanırken koruma Özdemir serbest bırakıldı.

Basın Sorumlusu Rojda Zana Bilir'in daha önce terör örgütü propagandası yapmak suçundan arandığı gerekçesi ile bugün tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 23:03:06
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 00:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?