5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Belediyeden fıstıkçılara tanıtım desteği

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Fıstığı'nın tanıtımı için gereken çabanın harcanacağını belirtti.

Siirt İl Fıstık Üreticileri Birliği heyetini kabul eden Başkan Sadak, fıstığın asırlar öncesinden Siirt ekonomisinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu belirtti.

Başkan Sadak, "Tarihe baktığımızda asırlar öncesinden fıstığın atası sayabileceğimiz Menengiç'ten üretilen sabunların buradaki beyliklerin diğer devletlere armağan ettikleri en önemli hediyeler olduğunu görüyoruz. Daha sonra fıstık aynı görevi üstlenmeye başladı. Bugün de Siirt ekonomisinin temel unsurlarından birisi fıstıktır. Fıstık üreticimizin en önemli gelir kaynaklarından birisidir. İlimizin de bir simgesi haline gelen fıstığın tanıtımı için festivaller dahil değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Hatta heyetler oluşturarak, fıstığın tanıtımını yapabiliriz. Bu konuda fıstık ve fındığın kardeşliğini ilan ederek birlikte tanıtım çalışması düşünülebilir" diye konuştu.

Başkana kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Birlik Başkanı Şuayip Aslan ise, "Fıstığın tanıtımının yapılması, bütün Siirt'in yararlanacağı bir konudur. Bu konuda bize destek olar her kuruluşa teşekkür ediyoruz. Birlik olarak biz de ilimizin kalkınması ve sorunların çözümü için gereken gayreti göstereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 01:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?