3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Belediyeden kaldırım işgaline amansız savaş

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentte yaya akışını olumsuz yönde etkileyerek kaldırım işgali yapan esnafı uyardı.

Siirt Belediyesi, kaldırım işgaline son vermek için çalışmalara başladı. Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere ana arterlerde kaldırım işgali yapan esnaf uyarıldı.

Belediye Başkanı Mervan Gül ise, daha önce kaldırımların işgal edilmemesi için bütün esnafa tebligatta bulunduklarını hatırlatarak, "Kaldırım işgalinde manavlar, ilk sırayı alan esnaf grubunu oluşturuyor. Kaldırımlara manav ve market esnafı tarafından dondurma dolapları, ekmek dolabı, sebze tezgahları bırakılmasının yanı sıra, kahvehaneler de kaldırıma sandalye atıp müşterilerini oturtarak yer işgal ediyorlardı. Yayalar, kent merkezindeki kaldırımlarda rahat yürüyemiyorlardı. Özellikle bayanların kaldırımlarda yürümekte büyük güçlük çektikleri gözlendi. Kaldırım, yayalar içindir. Müşterisini seven kürsüsünü içeri alsın" dedi.

Belediye zabıta ekiplerinin desteğiyle kaldırım kirliliğine son verileceğini ifade eden Gül, "Kaldırım işgal eden esnaf, zabıta ekiplerimizce uyarıldı. Kaldırımların işgal edilmemesi yönünde verilen süreyi dikkate almayan esnaf hakkında cezai işlem uygulanıyor. Yaşanabilir bir kent oluşturmak için daha önce de tabela kirliliğine son vermiştik. Halkımızın rahatı için yeni düzenlemeler ardı ardına gelecek" diye konuştu.

Zabıta Müdür Yardımcısı Yahya Nas, konuyla ilgili olarak esnafı sık sık uyardıklarını söyleyerek, "Uyarılarımızı kimse dinlemedi. Biz de yaptığımız çalışmalar sonrasında kaldırım işgali yapan 7 esnafı tespit ederek gerekeni yaptık. Artık sık sık bu tür uygulamalarda bulunacağız. Umarım, bu cezalar caydırıcı olur ve örnek teşkil eder" dedi.

Bu arada, belediyenin kaldırım işgalini önlemek için yaptığı çalışmaya halktan da tam destek geldi. Vatandaşlar, kaldırım işgallerinin yaya trafiğinin yanı sıra insan hayatını da tehdit eder boyuta ulaştığından yakınarak, "Kaldırımlar yürünemez hal almıştı. Vitrinlerin korunmasında kullanılan demir aksamlar da kazalara davetiye çıkarıyordu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 16:37:01
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?