3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

'Benim başımı önüme eğdirmeyin!'

Kamu kurumları arasında koordinasyonu sağlamak ve kurumlar arası iletişimi sağlamak amacıyla düzenlenen, İl Koordinasyon Kurulunun 2005 yılı üçüncü dönem toplantısı, ...ali Hüseyin Avni Mutlu, İl Koordinasyon Kurulu'nda net mesajlar verdi: “Benim başımı önüme eğdirmeyin!”

Kamu kurumları arasında koordinasyonu sağlamak ve kurumlar arası iletişimi sağlamak amacıyla düzenlenen, İl Koordinasyon Kurulunun 2005 yılı üçüncü dönem toplantısı, 15 Ağustos 2005 Pazartesi günü saat 10.00’da Öğretmenevi Toplantı Salonunda Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil ile İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Yatırımcı Bölge ve İl Kamu Kuruluşlarının 1. derece yetkili amirleri katıldı.


Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Koordinasyon Kurulunda, yatırım programındaki projelerin yılın ilk 8 ayındaki gerçekleşme durumlarıyla, koordinasyon ve işbirliğini değerlendirdi. Projelerin hızlandırılarak, program ilke ve hedefleri doğrultusunda yatırımların planlanan süre içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Toplumun hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasında, yatırımlara ayrılan kamu kaynaklarının süratli, verimli ve yerinde kullanılması büyük önem arz etmektedir. İlimiz yatırımcı kuruluşlarının projelerine ayrılan ödeneklerinin süratli kullanımını sağlamak ve yatırımlarını takip etmek birim amirlerinin öncelikli görevidir. Bu münasebetle, yatırımcı kuruluşların amirleri bizzat tarafımdan izlenecek ve değerlendirilecektir. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının sıkı işbirliği, devlet-vatandaş kaynaşması ve dayanışması ile her türlü sorunun üstesinden gelinebileceğine yürekten inanmaktayım.
İlimiz genelinde 2005 yılı içerisinde 337 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Projelerin toplam bedeli 295 Milyon 941 bin 623 YTL’dir. Söz konusu projelere geçmiş yıllarda 49 Milyon 211 bin 503 YTL. harcama yapılmıştır. 2005 yılında ayrılan ödenek miktarı ise 76 Milyon 239 Bin 077 YTL’dir. Her geçen gün ilimize sağlanan ek kaynaklarla bu rakamın daha da yukarıya çekilebileceği ve önümüzdeki yıllarda da yatırım ödenekleri içerisinde Siirt’in payının daha yüksek seviyelere ulaşması sağlanacaktır.

2005 yılında ödeneğin 18 Milyon 601 Bin 131 YTL’lik bölümü harcanmıştır. Nakdi gerçekleşme % 24, fiziki gerçekleşme % 39 olmuştur. Yapılan çalışmalar sonucunda 337 projeden 69’u (% 20) bitirilmiş, 142’sinin (% 43) çalışmaları halen devam etmektedir. 35 proje (% 10) ihale aşamasında olup, 91 projeye ödenek yetersizliği nedeniyle (% 27) henüz başlanılmamıştır” dedi.

“Bu İlde, Yüzü Gülmeyen Vatandaş Görmek İstemiyorum”
Siirt ülkemizin gerçekten hizmete ihtiyaç duyan illerimizden biri olduğunu söyleyen Vali Mutlu, insanımıza yapılan hizmeti kendimize yapılmış gibi hissetmemiz gerektiğini belirterek, “Asla ve asla problemleri büyütmeyin. Bu millete ve insanına hizmet heyecanını kaybetmeyin. İnsanını sevme ve değer verme arzusu olmayan başarılı olamaz. Önce kendinizi sevin. Kendini sevmeyen kimseyi sevindiremez. Dertsiz yaşamak için dertleri dert edinmek gerek. Mesele, insanları sevmektir. Görev nasip olduğu sürece yüzü gülmeyen vatandaş görmek istemiyorum. Atatürk’ün dediği gibi bir tek şeye çok ihtiyacımız var: “Çalışmak, çalışmak, çalışmak…” İşlere yoğun ilgi, yoğun takip olacak, hepiniz, benimle koşacaksınız. Ne siz, ne ben asla yorulmayacağız” şeklinde konuştu.
Daha sonra Siirt’e yönelik yatırımları bulunan Bölge ve İl Müdürleri, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları, yatırımları hakkında kurul üyelerine bilgi sundular.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 17:38:53
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 15:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?