3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Beş yıldızlı yurt inşaatı tam gaz

Siirtli işadamı Sabri Enis Kızılkan tarafından 17 Nisan 2005 tarihinde temeli atılan ve bir eğitim kompleksi hedefleri arasında yer alan Yüksek Öğrenim Yurdu inşaatının hedeflenen tarihte bitirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Bu Yüksek Öğrenim Yurdunun tamamlanması için hayırsever bir ailenin babaları adına maddi ve manevi destek vererek yaptırdıkları beş yıldızlı otel ayarındaki Yüksek Öğenim Öğrenci Yurdu inşaatı hızla yükseliyor.
Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından olan Kuzu ailesi babaları Abdülkerim Kuzu adına 120 öğrencinin kalabileceği modern bir yurt yaptırıyor. Yurtta konferans salonu, kantin ve çok amaçlı salon olmak üzere her türlü sosyal birimlerde yer alıyor. Yurtta ranza sistemi yerine normal otel odalarındaki gibi karyola sistemi bulunacak. 50 Yıl Devlet Hastanesi arkasındaki arsada inşa edilen yurdun 2005-2006 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesine çalışılıyor.
Aile adına bir açıklama yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu “Her varlıklı vatandaşın eğitime elinden gelen katkıyı göstermesi gerekiyor. Bizlerde bu amaçla babamız adına bir öğrenci yurdu yaptırmaya karar verdik. Bu girişimimiz eğitim alanında yaptığımız ilk girişim. Devamı da gelecektir. İmkanlarımız ölçüsünde eğitime ve topluma yararlı bu tür katkılarımız devam edecektir. İlimizdeki Eğitim Fakültesi ve diğer yüksek okullarda okuyan öğrencilerin büyük ihtiyaç duyduğu bu öğrenci yurdunu yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
Beş katlı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu inşaatının 1 trilyonun üzerinde bir maliyeti olacağı belirtiliyor. Bu Yüksek Öğrenim Yurdu yanında bir Anaokulu ve Kreş ile Sosyal tesislerde yer alacağı vurgulandı. İşadamı Sabri Enis Kızılkan ise eğitim kompleksinin tamamlanması için imkanlarını seferber edeceğini ve zamanında bitirip hizmete sokmayı düşündüklerini anlattı. Kuzu inşaatı sahiplerinin eğitime verdikleri destekten dolayı minnettarlık duyduklarını vurgulayan Kızılkan, örnek davranış sergilediler. Herkesin örnek alması gerekir. Kendilerini tebrik ediyoruz" dedi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 11:49:34
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 16:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?