5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Besiciler şehir dışına

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, şehrin temizliğinde en önemli sorunu oluşturan besiciliğe karşı hayvan yetiştiricilerinin kooperatifleşmelerini istedi.

Kent içinde besicilik yapılması sorununu çözmek amacıyla yetiştiricilerle görüşmelere başlayan Belediye Başkanı Selim Sadak, yaptığı açıklamada sorununun çözümü için yetiştiricilerin kooperatifleşmeleri gerektiğini belirterek,

"Bu sorunu çözmemiz gerekir. Hayvanların şehir içinde dolaşmalarını kabullenmek mümkün değildir. Siirt'i temiz tutmak hepimizin görevidir. Hiç kimse kenti kirletme hakkına ve lüksüne sahip değildir. Kent içinde yapılan besiciliği mutlaka kent dışına çıkaracağız. Bunun için de kent dışında yerler oluşturacağız. Ama sizlerin de öncelikle kooperatifleşmeniz gerekiyor. Kooperatifler aracılığıyla birçok sorunu daha rahat çözebileceğiz. Bu nedenle hepinizin kooperatif çatıları altında bir araya gelmenizde büyük yarar vardır. Bize başvurduğunuz takdirde kooperatif oluşumunda sizlere yardımcı olacağız. Amacımız kimseyi zarar sokmak değildir, ama kentte her kesimi memnun edecek bir yaşam da oluşturmak zorundayız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 20:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?