5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Beyaz Yaka operasyonu sürüyor

Siirt'te bugüne kadar yapılan en kapsamlı operasyon olarak bilinen 'Beyaz Yaka' devam ediyor. Kurtalan ilçesindeki eczane ve sağlık kurumlarına yönelik sürdürülen operasyonda, sağlık karnelerini bedel karşılığı kullandırdıkları gerekçesiyle 20 kişi daha gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 11 Eylül 2008 tarihinden beri Kurtalan ilçesindeki eczane ve sağlık kurumlarına yönelik sürdürdüğü operasyonlarda bugün 20 kişi daha gözaltına alındı. Operasyonlar sonucu aralarında çok sayıda kamu personeli, eczacı ve doktorun da bulunduğu 131 şüpheli çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 11'i doktor,
17'si kamu görevlisi olmak üzere 51kişi tutuklanmıştı. Kurtalan merkezli olmak üzere Ankara, Batman, İstanbul, İzmir ve Kayseri'de de devam eden Beyaz Yaka operasyonu çerçevesinde tutuklananların, 2004 yıllından beri ilaç kupürleri üzerinden vurgun yaptıkları ve çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia ediliyor.
Dün başlayan operasyonun 2. dalgasında karnelerini bedel karşılığı kullandırdıkları gerekçesiyle 23 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün 20 kişinin daha aynı suçlamayla gözaltına alınmasıyla gözaltındaki kişi sayısı 43'e ulaştı. 43 şüphelinin işlemlerin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?