5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bıçakla yaralamaya ilginç ceza

Siirt'te bıçakla arkadaşını yaralayan şahsa kitap okuma cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre Baykan Devlet Hastanesi temizlik işinde çalışan Mehmet G. arkadaşı A.G ile aralarında çıkan sözlü bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu arkadaşını bıçakla yaraladı. Adliyeye intikal eden olayın ardından iki arkadaş araya giren aile büyüklerinin iknası sonucu barıştı.

Devam eden adli süreç sonrası Siirt Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet G.'ye 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak Mehmet G.'nin iyi halini ve tarafların barışmalarını göz önünde bulunduran mahkeme, kişisel gelişim kitapları okuma cezası verdi.

Mehmet G. Denetimli Serbestlik ve Yardım Şubesi Müdürlüğünce, tespit edilen 10 adet kişisel gelişim kitabı 5 ay içerisinde okuyacak. Cezası kendisine tebliğ edilen ve okuyacağı kitapları teslim alan Mehmet G. "Bir anlık bir sinir, bir öfke kavga ettim. Sonra çok pişman oldum, hayıflandım. Halen pişmanlığım, halen üzüntüm devam ediyor. Ancak, mahkemenin verdiği karar beni çok mutlu etti. Yaptığım bir hata benim kişiliğimin gelişmesine yardımcı olacak. Belirli bir denetim içerisinde 10 adet kitap okuyacağım. Cezamı çekerken kendimi geliştireceğim. Ailemin nafakasını temin edeceğim. Aynı zamanda devlete de yük olmayacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?