5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bilgen'in oğlu babasını anlattı

İSRAİL SALDIRISINDA ÖLEN BABASINI ANLATTI

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, "Babam gemiye binmeden bizi arayıp şehit düşeceğini söylemişti" dedi.

Siirt'in ilk yerel televizyonu Selam TV'nin kurucusu İbrahim Bilgen, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Babasını anlatan Yusuf Bilgen, babasının her zaman dünyanın neresinde olursa olsun mazluma yardım etmek için koştuğunu belirterek, "Bu konvoy oluştuğu zaman inatla ve ısrarla konvoya katıldı. Daha sonradan Allah kendisine şahadet makamını nasip etti. Allah'a çok şükür aramızdan gurur verecek şekilde ayrıldı. Üzgünüz ama yine de bir yandan kendisi ile gurur duyuyoruz. Allah aynı makamı bize de nasip eder inşallah. Bir gün eve gelip bize ben konvoya katılacağım dedi. Biz de herhangi bir tepki koymadık, çünkü Allah rızası için yapılan bir şeydi. Nasıl ki hacca giden bir insana yok gidemezsin diyemeyeceğin gibi, böylesi Allah rızası için yapılan bir çalışmaya da kesinlikle katılma demek yanlıştır. Bizim görüşümüz böyle, dolayısı ile biz de izin verdik. En son gemiye binerken telefonla görüştük. O zaman bize, şehit olmaya gidiyorum dedi ve bizden helallik istedi. Bize söylediği doğru çıktı ve şehitlik mertebesine ulaştı" dedi.

Şehit olduğu haberi geldiği zaman ilk başta inanamadıklarını söyleyen Bilgen, "Beklemediğimiz bir yanıt geldi, biz ilk başta kimliklerin karışmış olabileceğini düşündük. Ama daha sonra anladık ki durum gerçek. Ama biz bir üzüntü aşamasından sonra bir gurur aşamasına geçtik. Artık babamızla ömür boyu gurur duyacağız. Ne mutlu ona. Günlük hayatında çok yönlü bir insandı. Mühendislik ve teknik yönü vardı. Bir yandan da İslami yönü vardı. Kesinlikle hayır hasenattan kaçınmazdı. İnsanlarla her zaman güzel ilişkiler kuran bir insandı. İbadetlerini kesinlikle aksatmayan bir insandı. Gece namazlarını kılan ve hiçbir zaman namazlarını geciktirmeyen, tamı tamamına sünnetleri ile beraber kılan bir insandı. Hayırlı işlerde yardımcı olmaktan büyük bir zevk duyardı. Yardıma muhtaç insanlara elinden geldiği ölçüde yardım ettiği gibi İslam uğruna veya insanlara yardım amaçlı herhangi bir çalışma yapılacağı zaman her zaman destek vermeye çalışırdı. Elektrik ve mühendislik yönü ile birçok cami ve Kur'an kursu yapımında

yardımcı oluyordu. Cenaze törenindeki karşılama gerçekten bizi gururlandırdı. Siirt halkına da bu yönden teşekkürlerimi iletiyorum. Bu yönden gerçekten gurur verici bir karşılama oldu ve herkes sahiplendi. Bundan sonra böyle konvoyların kalkması durumunda hepimiz gözümüzü kırpmadan katılırız" diye konuştu.

6 kardeş olduklarını söyleyen Bilgen, "Babam hayatta iken maddi durum olarak herhangi bir sıkıntımız yoktu. Bundan sonra da hiçbir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Babamızın bize yol göstermesi ile hepimiz ekmek tutar hale geldik" dedi.

İSRAİL SALDIRISINDA ÖLEN BABASINI ANLATTI
İSRAİL SALDIRISINDA ÖLEN BABASINI ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 14:44:00
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 19:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?