5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Biz kadınız kimsenin namusu değiliz

KADINA YÖNELİK ŞİDDET SİİRT'TE YAPILAN AÇIKLAMAYLA KINANDI

Siirt'te yapılan bir basın açıklaması ile kadına yönelik şiddet kınandı. Açıklamada, "Biz kadınız, kimsenin namusu değiliz" görüşü dile getirildi.

Siirt Özbel İş Hanı önünde Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yılmaz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yaptığı basın açıklamasında, "Binlerce yıldır egemen zihniyet, namus adı altında kadınları mülkleştirerek, tahakküm altına alarak ve iradesizleşerek şiddetini meşrulaştırmaktadır. Bu zihniyetten beslenen toplumlarda geleneksel olarak namus; kadın, kadın bedeni, cinselliği ve iradelerinin kontrol edilmesi biçiminde ele alınıyor. Bu çerçevede namus bir erkeğin karısı, yani helalidir. Erkek bunların hepsine göz kulak olmak zorundadır. Bu baskılar sonucunda her gün kadınlar evde sokakta iş yerlerinde ve yaşamın her alanında şiddete maruz kalıyor'' dedi.

Bölgedeki operasyonlara değinen Yılmaz, açıklamasında hükümeti de eleştirirken, ''Demokratik ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü bir yaşam için verdiğimiz mücadele bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamaya DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, DTP İl Başkanı Sıdık Taş, Siirt Belediye Başkanvekili Musa Kurhan Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay, İl Genel ve Belediye Meclisi'nin DTP'li üyeleri ve Siirt Kadın Meclisi'nden bir grup kadınla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 16:38:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil ay IP: 85.104.233.xxx Tarih : 23.11.2009 10:01:38

kadın erkeğinin namusu  olduğu için değerlidir! biz kimsenin namusu değil diyorsunuz bence çok saçmalamış.