4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Bize acımayın, iş verin

Siirt İşitme Engelliler Derneği (SİED) Başkanı Orhan Buka, kendilerine acınmasını istemediklerini belirterek, iş imkanı sağlanmasını istedi.

Siirt'te 45 işitme ve konuşma engelli, SİED Başkanı Orhan Buka'nın organize ettiği çiğ köfte partisinde bir araya geldi. Dernek binasında düzenlenen çiğ köfte partisine katılan engelliler, yaşadıkları zorlulukları ve sorunlarını paylaşarak, sorunlarına çözüm aradılar.

Gecede bir konuşmaya yapan SİED Başkanı Orhan Buka, amaçlarının birbirlerini daha iyi tanımak ve kaynaşmak olduğunu ifade ederek, yıllardır sağır ve dilsizleri bir dernek çatısı altında toplamayı amaçladıklarını söyledi.

Buka, "Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Derneğin temel amaçlarından biri de, özellikle kimsesiz ve yardıma muhtaç işsiz kişilere yardımcı olmak. Dernek çatısı altında birbirimizi ve çevremizi daha iyi tanıyabilmek için bu geceyi düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz bu gecedeki en önemli konumuz birbirimize yardımcı olmak ve normal hayattaki sorunlarımızı paylaşmaktır. Bize kimse acımasın, biz çalışabilir normal hayatımızı yaşayabiliriz. Derneğimizde 45 üyeden sadece 10'u çalışıyor, oysaki bütün arkadaşlarımızın
her biri bir meslekte çalışabilir. Yalnız sağır ve engelli olduğumuz için kapılar bize kapanıyor. Yetkililerden istediğimiz bize de bir iş istihdamının sağlanması, bize acıyacaklarına iş versinler" diye konuştu.


Geceye Siirt Büyük Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu İsmail Çiçekli ve çok sayıda işitme engellinin yakını da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 16:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?