5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bölge hastanelerini solladı

SİİRT DEVLET HASTANESİ BÖLGE HASTANELERİNİ YÜZDE 92 PUAN İLE SOLLADI

Siirt'te sağlık kuruluşları arasında yapılan kalite kontrolünde Devlet Hastanesi en kaliteli hizmet veren kuruluş olarak seçildi. Hastane kalite kontrollerinde yüzde 92 puan alarak bölge hastanelerini geride bıraktı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Teftiş Kurulu'nun izniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2010 yılında sağlık hizmetleri konusunda denetimler yapıldı. Siirt Devlet Hastanesi, tıbbi cihaz ve kaliteli hizmet noktasında tüm sağlık kuruluşlarından daha kaliteli hizmet veren kurum seçildi. 6 ayda bir yapılan denetimlerde bir önceki dönem yüzde 70 puan alan Devlet Hastanesi, Ocak ayı denetimlerinde yüzde 92 puan aldı.

Birinci seçilmenin yönetici ve personele moral verdiğini bildiren Devlet Hastanesi Müdürü Abdurahman Tetik, "Her 6 ayda bir yapılan denetimlerde hastane olarak en kaliteli sağlık kuruluşları arasında birinci seçildik. Son 6 ayda yoğun bakım, ameliyat sayılarının artırılması, modern tıbbi cihaz, laboratuar, poliklinik hizmetleri konusunda yüzde 92 gibi bir puan alarak en kaliteli kuruluş seçildik. Daha önce Devlet Hastanesi'nde uzun kuyruklar ve bekleme yaşanıyordu. Ancak, hastaneye yapılan sağlık

iyileşmeleri hasta ve yakınlarını oldukça memnun etti. Hastanemizde uzman hekim sayımız 59'a çıktı. Bugün Siirt Devlet Hastanesi bölgede tüm özel hastanelerle rahatlıkla rekabet edebilecek konuma geldi. Ocak ayı döneminde yapılan denetimlerde kalite kontrol ve hastanemizin tamamen değişim ve modernleşmesi göz önünde bulundurularak birinci seçilmemiz yönetici ve personellere moral oldu. Hedefimiz 2010 yılında sağlık çıtasını daha da yükseltmektir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:16:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 16:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?