5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bombalı saldırılara 9 gözaltı

Siirt'te dün gece yarısı adliye binası ile polis merkezine ses bombaları atılırken ölen ya da yaralananın olmadığı olayla bağlantıları olduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz, dün gece yarısı, Evren Mahallesi'ndeki adliye binasının arka kısmı ile Cumhuriyet Polis Merkezi'ne eş zamanlı olarak ses bombası atıldığını belirtti. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadığını bildiren Topuz, ''Plastikten yapılma sıkıştırılmış 2 adet ses bombası eş zamanlı olarak adliye binasının arka kısmı ile Cumhuriyet Polis Merkezi'ne atıldı. Ekiplerimiz gerekli incelemeleri yapmakta ve delileri toplamaktadırlar'' dedi.

Öte yandan olay ile ilgisi olduğu iddia edilen Y.A., S.A., N.Ö, S.A., R.E., A.A., Ş.Y., M.N.Ö. ve M.Ç. isimli 9 kişi Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alındılar. Gözaltına alınan 9 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:05:01
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?