5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Botan Köprüsü tamam

Yapımı yıllardan beri devam eden ve Siirt-Eruh yeni karayolunun en önemli bölümünü oluşturan Botan Köprüsü tamamlandı.

En yüksek yeri su seviyesinden 39 metre, genişliği 12, uzunluğu ise 350 metre olan köprünün 38 milyon TL'ye mal olduğu açıklandı.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt-Eruh yolunda incelemeler yaparak çalışmalar hakkında Karayolları 34. Şube Şefi Savaş Özevin ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. 53 kilometre uzunluğundaki yol için bugüne kadar 93 milyon TL harcandığını belirten Demirkıran, "Bu yol için bugüne kadar 93 milyon TL harcandı. 2009 yılı ödeneği ise 17.5 milyon TL'dir. Bu yolun tamamlanabilmesi için de 22 milyon TL'ye ihtiyaç var. Bu ödeneği en kısa zamanda çıkartmaya çalışacağız.

Bu yol Siirt'i çıkmaz sokak olmaktan kurtaracaktır. Bu yolun devamı olan Eruh-Şırnak yolunun da proje çalışmaları devam ediyor. Botan Çayı üzerindeki barajların yapımının ardından Van-Çatak yolu da gündemimizde olacaktır. Amacımız, bu yollarla birlikte Siirt'i bir ticari yol güzergahına kavuşturmaktır. Yurdun değişik bölgelerinden yapılacak ihracat bu yol kullanılarak yapılacaktır. Bu yolların tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 16:22:38
Güncelleme :5 Temmuz 2009 Pazar 16:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?