5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Boykot kararı ne kadar etkili oldu?

SİİRT'TE YÜZDE 95.15 'EVET' ÇIKTI

Siirt'te referanduma katılım oranı yüzde 51,08 olarak gerçekleşirken, oyların yüzde 95,15'i 'Evet', yüzde 4,85'i de 'Hayır' çıktı. Kırsal alanındaki sandıklar ise, helikopterlerle toplanarak merkeze getirildi.

Anayasa değişikliği için bugün yapılan referandum sonuçları, Siirt'te beklenenin üzerinde çıktı. Bayram tatili olmasına rağmen katılım oranı yüzde 51,08 olurken, sandıklarda yüzde 95,15 'Evet' oyu, yüzde 4,85 'Hayır' oyu çıktı. Referandum sandıklarını Çırpılı köyüne götüren sandık görevlilerinin geçişi sırasında arkadan yol kontrolü ve devriye için gelen askerlerin bastığı mayının patlaması sonucu bir asker şehit düştü. Diğer ilçelerde herhangi bir sorun çıkmazken, il merkezinde vatandaşların oy kullanmamasını isteyen bir sandık görevlisi hakkında güvenlik güçleri tarafından işlem başlatıldı.

Bu arada, Bilgili köyü kırsalı ve Çırav Dağı çevresinde yerleşim alanına doğru giden teröristleri tespit eden güvenlik güçleri, teröristlerle sıcak çatışmaya girdi. Köyleri daha önce basarak, vatandaşları referandumu boykot etmeleri için tehdit eden teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülmüştü. Olası terör saldırısına karşı sandıklar kırsal alanda toplanarak, helikopterle Siirt il merkezine getirildi. Çevik kuvvet ekipleri, sandıkların toplandığı Adliye Sarayı önünde boykot kararı alan BDP ve terör örgütü PKK sempatizanlarının olası bir eylemine karşı güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik güçleri, Adliye Sarayı önünde adeta etten duvar ördü. Zırhlı araçlar ile adliye binası önüne getirilen oy pusulaları, sandık görevlileri tarafından çuvallar ile Adliye Sarayı içerisindeki İl Seçim Kurulu'na getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 22:20:03
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 10:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duru IP: 88.240.25.xxx Tarih : 18.09.2010 14:42:30

siirtte molotof attılar karakola