3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Bu mağaza 'sevgi' satıyor

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SSYDV) tarafından yoksul vatandaşların, kendilerine yapılacak yardımları bizzat görerek seçmelerini sağlamak ve vatandaşlar arasında yardımlaşma açısından ’köprü’ vazifesi görmek amacıyla oluşturulan ’Sevgi Mağazası’nın açılışı yapıldı.

Mağazanın açılışına Siirt Valisi Murat Yıldırım, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Murat Yıldırım, hayırsever Siirt halkının konuya duyarlılık göstereceğine ve destek vereceğine inandığını belirterek, "Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız, gönüllerinden kopan veya şu anda ihtiyaç duymadıkları atıl durumdaki ürünlerini ’Sevgi Mağazası’na bağışlayarak, bir başka vatandaşımızın acil bir ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak ve onu sevindireceklerdir. Hayır konularında Siirt halkı her zaman duyarlı davranmıştır" dedi.

Siirt’in ekonomik açıdan zengin olmadığına, bu yardımın farklı bir anlam ifade ettiğine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Yardımlarımız, soruşturma ve idari tahkikatlar sonucunda veriliyor. Soruşturmadan sonra ihtiyaç sahibine yardım yapıyoruz. Mümkün mertebe vakıflardan kimseyi çevirmiyoruz. Haketmeyene yardım yapılmıyor. Buradaki hizmet, mağaza anlayışıyla yapılıyor. Vatandaşlarımız hakkında soruşturma yaparak, fakir olmayanların bu yardımlardan yararlanmasına müsaade etmiyoruz. Herkes, yapacağı yardımı mağazamıza bağışlarsa memnun oluruz" şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, 2004 yılı içerisinde 21 bin kişiye 701 milyar lira nakdi yardımın yanı sıra, 6 bin aileye 1’er ton kömür dağıtımında bulunduklarını hatırlattı.

Açılıştan sonra yardım çeklerini alan vatandaşların, ilk kez bir mağazada alış veriş yapmanın mutluluğunu yaşadıkları gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?