3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Bu mağazada para geçmiyor

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yoksul vatandaşlara yapılacak yardımlar için açılan ’Sevgi Mağazası’, kentte bulunan yoksul vatandaşların yüzünü güldürüyor.
SYDV tarafından oluşturulan ’Sevgi Mağazası’nda, vakıf tarafından temin edilen gıda ve giyim maddelerinin yanı sıra, vatandaşların yaptıkları bağışlarla yoksul vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

SYDV Başkanlığı’nca kurulan Sevgi Mağazası’ndan yoksul vatandaşlar kendilerine verilen çek tutarında istedikleri ürünü seçerek, gönüllerince rahat bir şekilde yararlanma imkanı bulurken, hayırsever vatandaşların da Sevgi Mağazası’na yardımları devam ediyor. Siirt Valisi Murat Yıldırım girişimleri sonucunda Ankara ve İstanbul ile diğer illerden çok sayıda giyim eşyası Sevgi Mağazası’na bağışlanıyor.

Ürünlerin sergilendiği mağazadan, vakıf tarafından yapılan araştırmalarda yardım almaya hak kazandıkları belirlenen 2 bin ailenin ihtiyaçları karşılanıyor. Vali Murat Yıldırım, Sevgi Mağazası’nın önemli bir fonksiyon yüklendiğini belirterek, vatandaşları yardım yapmaya davet etti. Vali Yıldırım, "Sevgi Mağazası yoksul vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan ürünü normal bir mağazadaymış gibi görerek, gerekirse deneyerek alabilmeleri amacıyla kuruldu. Ancak bu mağazanın hizmetlerinin daha da artması ve daha çok vatandaşa hizmet verebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyaç vardır. Hayırsever vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları giysileri, araç ve gereçlerle gıda başta olmak üzere her alandaki yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 ayı aşkın bir süreden beri faaliyetlerini sürdüren mağazada yaklaşık 2 bin 100 vatandaşa giyim, gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan 40 milyar TL. değerinde yardım yapıldığı açıklandı. Mağazaya bağış yapmak isteyen vatandaşların (0484) 223 42 64 veya (0484) 223 53 45 numaralı telefona başvurmaları halinde yardımlarının, vakıf personeli tarafından belirttikleri adresten alınacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:25:43
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?