5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Bu yıl su sıkıntısı çekilmeyecek

SİİRT BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTILARI

Siirt Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları başladı.

Belediye Meclis salonunda Belediye Başkanı Selim Sadak'ın başkanlığında yapılan toplantıda belediyenin bir aylık çalışmaları anlatıldı.

Başkan Sadak tarafından yapılan açıklamalarda belediyenin İŞ-KUR ile yaptığı projeler hakkında bilgi verildi. Başkan Sadak, "İŞ-KUR'a iki proje verdik. Bunlardan bir tanesi ile kentin eski bölümlerinde on bin metrekarelik bir alanı parke taşı ile döşemek. Burada muhtarların da görüşü alınarak sokaklar belirlenecek ve 20 işçi çalışma imkanı bulacaktır. İkinci projemizle de 21 işçiyle park ve bahçelerin bakımını yapmaya çalışacağız. Su gecikme zammında indirimi öngören ve geçtiğimiz günlerde sona eren uygulamadan çok iyi geri dönüşümler aldık. Bu uygulama ile normal rutin su gelirlerimizin dışında şimdiye kadar tahsil edemediğimiz 1 milyar civarında bir gelir elde ettik. Muhtarlarımız ve bazı vatandaşlarımız da istekleri doğrultusunda bu uygulamayı 15-20 günlük bir süre için tekrar uygulamaya koyabiliriz. Su konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Arıtma tesisi denemeye alınmış durumda. Bu yıl su sıkıntısı çekilmeyecek" dedi.

Ağaçlandırma başta olmak üzere belediyenin diğer çalışmaları hakkında bilgi veren Sadak, kentin otopark ve pazarcılar sorunlarını çözmek için ellerinden gelen çabayı harcayacaklarını söyledi.

SİİRT BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:28:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 00:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?