4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Çadırda yaşam mücadelesi

Siirt'te yaşayan 7 kişilik Eşlik ailesi, naylon kaplı çadırda yaşam mücadelesi veriyor.


İşsizlik sıralamasında üst sıralarda yer alan Siirt'te yaşanan aile dramı yürekleri burkuyor.

Çal Mahallesi'nde 5 çocuğuyla birlikte kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren Kahraman ve Kerime Eşlik çifti, zor şartlar altında hayat mücadelesini sürdürüyor.

İşsiz olduğu için ailesinin geçimini temin etmekte zorlandığını söyleyen Kahraman Eşlik (35), 6 metrekarelik çadırda ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi. Çok zor durumda olduklarını ve ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyen 5 çocuk annesi Kerime Eşlik, "5 kız çocuğumdan 4'ü okula gidiyor. Bunların masraflarını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Yaz, kış çadırımızın önü sürekli çamur. Çocuklarım türlü hastalıklara kapılıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne iş var, ne de kendimize bakacak durumumuz var. Çaresiz kaldık. Eşim işsiz. Büyük kızım Ayşe sürekli, 'Anne biz ne zaman rahat bir evde oturacağız' diye bana soruyor. Kızım bana bu sözleri söyledikçe ben yıkılıyorum. Sanki içime şişler saplanıyor. Devletimizden ve yardımsever iş adamlarından bana ve kızlarıma yardım elinin uzatılmasını istiyoruz" dedi.


Maddi sıkıntı sebebiyle çadırda kaldıklarını ve 4 yıldır nasıl yaşadığını bilmediğini ifade ederken gözü yaşlı anne Kerime Eşlik, "Bu çadır da bize bir hayırsever tarafından verildi. Sıcak havada çadır içinde kalmak bizler için eziyet. Çadır içinde kavruluyoruz. Çocuklarımı okutmak istiyorum. Ama okutamıyorum. Her şeye rağmen Allah'tan umudumu kesmiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 15:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?