5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Çakıcı sivil havacılığa takıldı

MHP'Lİ İŞ ADAMI SİVİL HAVACILIĞA TAKILDI

Siirtli iş adamı Hayrettin Çakıcı İstanbul'dan kiraladığı özel uçakla havadan atmak istediği on binlerce EVET broşürü için Sivil havacılık kurumundan bir türlü izin alamadı.

12 Eylül referandumunda 'Evet' yönünde çalışma başlatan MHP'li iş adamı Hayrettin Çakıcı'nın, dün İstanbul'dan kiraladığı uçakla 300 bin afiş dağıtmasına Sivil Havacılık kurumu tarafından onay çıkmadı.

29 mart yerel seçimlerinde MHP'den İl Genel Meclisi üyeliğine aday olan ancak kazanamayan Çakıcı, İstanbul'dan kiraladığı uçakla 'Evet' broşürleri dağıtmak istediğini basına duyurdu. Ancak, Siirt Atatürk Havaalanı'na inen özel uçağa 'Sivil Havacılık kurumundan izin alınmadığı gerekçesiyle' Siirt Meydan Müdürlüğü'nce broşür dağıtımına izin verilmedi. Edinilen bilgiye göre, uçağa Ulaştırma Bakanlığı'ndan sadece iniş kalkış izinleri alındı. Broşür dağıtımı için ise ayrıca bir izin alınması gerektiği bildirildi. Hayrettin Çakıcı da gelişen bu durum üzerine Ulaştırma Bakanlığı'na broşür dağıtımı için başvurduğunu, muhtemelen izin alarak broşür dağıtımını gerçekleştirileceğini söyledi.

MHP'Lİ İŞ ADAMI SİVİL HAVACILIĞA TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 18:31:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 19:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?