5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Çaldığı telefonu satarken yakalandı

Siirt'te bir kişi çaldığı cep telefonlarını satmaya çalışırken polis tarafından suçüstü yakalandı. 

Zanlının üzerinden çıkan ve ildeki çeşitli kamu kuruluşlarından çalındıkları tespit edilen cep telefonları sahiplerine teslim edildi. 

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nden olayla ilgili yapılan açıklamada hırsızlık yaptığı ileri sürülen şahsın ildeki bir kamu kuruluşunda çalıştığı ve sabıkalı olduğu bildirildi. S.A.(20) adlı zanlının Devlet Hastanesi başta olmak üzere değişik kuruluşlardaki 5 kişiden telefon çaldığı öğrenildi. Çaldıkları telefonları satmaya çalışırken 2 adet cep telefonu ile beraber suçüstü yakalanan S.A. ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Asayiş Şube Müdürü İbrahim Reçber, vatandaşların hırsızlık olaylarını mutlaka kendilerine bildirmesini istedi. 

Reçber, "Hırsızlık olaylarında vatandaşlar mutlaka bize yardımcı olmalıdırlar. Bugün de çaldığı cep telefonlarını satmak isterken şüphe üzerine yakaladığımız şahısta 5 adet cep telefonu yakaladık. Bu telefonların sahiplerini telefonlarına ulaştıktan sonra biz bulduk. Bu şahıs hastane gibi kalabalık kamu kurumlarını dolaşarak kalabalıktan da yararlanarak görevlilerin ve vatandaşların masa üstünde bırakılan veya şarja takılan cep telefonlarını çalıyor. 

Çalınan cep telefonları ile ilgili daha önce herhangi bir başvuru olmamasına rağmen yaptığımız detaylı ve titiz çalışma sonucu telefon sahiplerini kendi imkanlarımız ile tespit ettik. Vatandaşlardan rica ediyoruz; en ufak bir hırsızlık olayının bize bildirilmesini istiyoruz. Belki vatandaşın ufak çapta hırsızlık dediği, beraberinde birçok önemli olayı aydınlatabilir" dedi. 

Asayiş Şube Müdürü Reçber, yakalanan zanlının adli makamlara sevk edildiğini belirterek çalınan cep telefonlarını sahiplerine teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:14:13
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 19:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?