9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Çaldıkları otomobili ateşe verdiler

Siirt'te asker uğurlamak üzere oluşturulan konvoya katılan bir otomobil, daha sonra park edildiği otoparktan kimliği belirsiz kişilerce çalınarak bir boş arazide kundaklandı.

Siirt'te kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otoparktan çalınan bir otomobil, Evren Mahallesi Haşim Öztanık İlköğretim Okulu arkasında bulunan boş arazide taşladıktan sonra ateşe verildi. Çevrede bulunan vatandaşların durumu İtfaiye ve polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen Siirt belediyesi itfaiye ekipleri, kısa sürede alevler içinde kalan otomobili söndürüldü. Polis alev alan otomobilin plakası üzerinden yaptığı araştırma sonucu ulaştığı otomobil sahibi Z.S. olay yerine gelerek polislere aracı hakkında bilgi verdi.

Araç sahibi Z.S., 56 AY 403 plakalı otomobilini asker uğurlamak üzere arkadaşına verdiğini, daha sonra aracın otoparka park edildiğini belirterek, aracın nasıl alındığını ve kimler tarafından yakıldığını bilmediğini söyledi. Z.S., aracın arkasında bulunan Türk bayrağından dolayı daha önce 2 defa aracının taşlandığını ifade ederek, aracın asker uğurlamadan geldiğinde arkasında 3 Türk bayrağı asılı olduğunu ve bu nedenle aracın çalınıp daha sonra yakılmış olabileceğini belirtti. Araç sahibi, kendisinin kimseyle husumetti olmadığını, aracının kim ya da kimler tarafından yakıldığının bir an önce tespit edilmesini istedi.

Güvenlik güçleri 15 Ağustos terör Örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemi nedeni Terör Örgütü yandaşlarınca aracın kaçırılıp alanda yakılmış olabileceği şüphesi üzerine inceleme başlatıldı. Görgü tanıkları aracın ilk önce taşlandığını ardından ateşe verildiğini ifade ettiler.

Olay ile ilgili inceleme başlatılırken, Polis ekipleri, aracın park edildiği otopark ve aracın yakıldığı adres istikametindeki MOBESE ve güvenlik kameraları incelemeye aldı. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.


 

...
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2011 Salı 09:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?