5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

CHP'den Vali için suç duyurusu

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Siirt İl Başkanlığı seçim kanununa muhalefet ettiği iddiasıyla Vali Necati Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay Başsavcılığı'na sunulmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na CHP Belediye Başkan Adayı Levent Oktay ve İl Başkanı Şakir Sula tarafından verilen dilekçede Vali Necati Şentürk hakkında, "Kamu güç, olanak ve etkinliğini kullanmak suretiyle seçime katılan partilerden AK Parti lehine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Siirt'te feodal yapı nedeniyle bir kısım aşiret ileri gelenlerini ziyaret ederek AK Parti lehine oy istemiş ve çeşitli vaatlerde bulunmuştur. Yine aynı nitelikte bir kısım kişiyi polis evinde misafir etmek suretiyle seçimlerde kamu görevine yakışmayan taraf konumu açıklamıştır" denildi.

Dilekçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) öğrencilere 75 TL şeklinde yaptığı yardımın ve bu yardımın 20 katına çıkarılacağının ve 2000 öğrenciye özel dershane imkanı sağlanacağının Vali Şentürk tarafından açıklanmasının, Anayasa'nın ve 298 sayılı yasanın 63.maddesine aykırı olduğu iddia edildi. Şikayetleri ile ilgili olarak il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Oktay ve Sula, konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 21:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?