8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

CHP'li Soysal Kurtalan'dan geçti

SOYSAL, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMSİZLİK KARARININ SONLANDIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

Bölgede çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve parti teşkilatı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Siirt'te bulunan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, PKK terör örgütünün eylemsizlik süresinin sona erdirilmesini değerlendirerek, bölge insanların hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulmasını istedi.

Kurtalan ilçesinde ilçe teşkilatını ziyarette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. PKK'nın ateşkesi sonlandırılması yönündeki bir soruya Soysal, "Bizim çabamız ve isteğimiz bu topraklarda tekrardan kan dökülmesin. Bu yönde biz de mücadelemizi sürdürüyoruz. Dilerim ki artık burada kan dökülmez. Dilerim ki diyalogla çözeriz ve bölge insanın hassasiyetleri göz önüne alınır ve gerçekten demokrasiyi burada saygın bir şekilde hayata geçirebiliriz. Artık bir tek kişinin bile burnunun kanamasına tahammülümüz yoktur. Yani bölge yaralı, bölge acılı, bölgede yoksulluk had safhada, açlık, yokluk, had safhada. Ve gerçekten insanın insanca yaşayabileceği bir toplumu yaratmak zorundayız" dedi.

Diyarbakır'da intihar eden 4 çocuk annesinin evinde aş bulunmadığından dolayı intihar ettiğini ifade eden Soysal, "Bölgede gördüğümüz en temel sorun işsizlik ve gerçekten işsizliğin getirdiği yoksulluk, Dün TUİK'in açıkladığı Milyarderler listesi çoğalırken Güneydoğu yoksulluk sınırının altında hatta açlık sınırının altında yaşamını idam ettiren insanlarla dolu. Bu çok ciddi ve vahim çok trajik bir konu ile karşı karşıya olduğumuzun fotoğrafıdır. Daha dün sabah uğradığım yerde Diyarbakır'da intihar eden bir anne 4 çocuğunu yetim bıraktı. Çünkü sabah kahvaltısını aşı yoktu. Çok yaygın bir şekilde burada işsizlik, açlık, yoksulluk ve en önemlisi sosyal devlet kurgusunun buralarda olmaması bunun getirdiği dram ve trajedi gerçekten içimizi acıtacak noktadadır" diye konuştu.

Çiftçinin durumuna da değinen Soysal, çiftçilerin eskiden tütün ekerek geçimini sağladıkları arazilerinde artık ekim yapamadıklarını belirterek, "Burada geçmişte tütüncülük vardı. İnsanlar tarlalarında sadece tütün ekerlerdi. Ve tütünden başka o tarlalarda bir şey yetişmez, ya hint keneviri ekecek yasa dışı yada tütün ekecek. Tütüncülük ortadan kalktı o tarlalarda artık üretim yapamaz hale geldi. Bunlar bizim sorunumuzdur bunlar sosyal devletin sorunudur. Bunlar Türkiye Millet Meclisi'nin sorunudur ve bunlar kırmızı plakalı arabalara binen bakanların sorunudur ve başbakanın sorunudur. Bu sorunu hep birlikte çözmek zorundayız. Aksi takdirde buradaki tramvay ve trajedi devam eder" ifadelerini kullandı.

Bölgede yaptığı incelemeler sırasında kendisine en fazla işsizlik konusunda şikayetlerin dile getirildiğini belirten Soysal, "Yapmış olduğum çalışmalarda en temel sorun açlık, yoksulluk işsizlik ve burada kalıcı bir barışın sağlanmasına dayalı talepler var. Burada mutlaka kalıcı bir barışı sağlamalıyız. Ve burada gerçek anlamda sosyal devleti hayata geçirmeliyiz. Buradaki insani yaşam koşularını hayata geçirmeliyiz. Aksi takdirde buradaki dram ve trajedi bitmez ve hepimizin içi acımaya devam eder. Ve

burada insanlarımızın insanca yaşayabileceği toplumsal yapıyı oluşturmalıyız. Bunlar en temel birinci görevimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.

Haziran ayındaki Milletvekili seçimlerinde Milletvekili adaylarının kriterlerini değerlendiklerini ifade eden Soysal, "Burada bir çalışma yapılıyor, bölgeyi kucaklayan ve bölgeyi Ankara'da en iyi şekilde temsil eden yetenekte ve birikimde bölge insanına her an dokunan ve her an bölge insanın sorununu Ankara'ya taşıyan insanlardan olacaktır" dedi.

İl ve ilçe yönetimi ile beraber Kurtalan esnafını gezen Soysal, kahvelerde oturup vatandaşlar ile çay içerek sohbet etti.

SOYSAL, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMSİZLİK KARARININ SONLANDIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ
SOYSAL, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMSİZLİK KARARININ SONLANDIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 10:42:05
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 02:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?