5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Cinsel istismar iddianamesi hazır

SİİRT'TE CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINA İLİŞKİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Siirt'te bir ilköğretim okulunda okuyan kız öğrencilere yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin iddianame hazırlandı.

Siirt Barosu Başkanı M. Ali Özel, yaptığı açıklamada, cinsel istismar iddialarına ilişkin iddianamenin tamamlanarak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık'a sunulduğunu söyledi. Özel, "Mesai saatinin bitiminde iddianamenin cumhuriyet başsavcılığınca bu işle görevlendirilen savcı tarafından tamamlandığını öğrendik. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık tarafından iddianamenin muhtemelen yarın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini bekliyoruz. Mahkemenin 15 gün içerisinde iddianameyi inceleyip kabul etme

veya eksiklik varsa giderilmesi amacıyla iade etme yetkisi var. Ancak biz mahkemenin de bu süreden önce karar vermesini bekliyoruz. İddianamede şüpheliler hakkında TCK.'nın 103. maddesi gereğince dava açılması isteniyor" dedi.

Özel, dava konusu kişilerin küçük yaşta olmaları nedeniyle davayla ilgili gizlilik ve yayın yasağı kararları bulunduğunu hatırlattı. Olayla ilgili olarak bu güne kadar 19 kişi tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 23:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ATILGAN IP: 78.171.168.xxx Tarih : 4.05.2010 20:15:41

SAYIN BARO BAŞKANIM YAYIN YASAĞI VAR DİYORSUNUZ FAKAT KANLLARDA HALEN DAHA YAYINLANIYOR BUGÜNDE POSTA GAZETESİNDE KÖŞE YAZISINDA ŞÖYLE YAZIYORDU.

GÖSTERME 50 KRŞ ELLETME 1TL

BUNLAR NE HAKLA BÖYLE ŞEYLER YAZIYORLAR BUNLARA BİR DUR DEMEK GEREKMEZMİ