4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Çocuklar uçurtmayla şenlendi

SİİRT'TE UÇURTMA ŞENLİĞİ

Siirt'te uçurtma şenliği düzenlendi. Şenliğe yaklaşık 300 çocuk katıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Trafik Şube Müdürlüğü'nün arkasındaki arazide düzenlenen şenlikle ilgili olarak THK Şubesi Sekreteri Bayram Avcı, "Türk Hava Kurumu olarak 150 adet uçurtma getirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu şenliği düzenledik" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin ise yaptığı açıklamada THK yetkililerine teşekkür etti. Şenliğin organizasyonunda görev alan Org.Eşref Bitlis İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Şirin Ekinci, şenliğe dört okulun katıldığını belirterek, "Öğrencilerimize gökyüzünün güzelliklerinin farkına varmaları için bu yıl dördüncü şenliğimizi düzenledik. Bu şenliğe okulumuz öğrencileri ile birlikte 3 ilköğretim okulunun öğrencileri de katılıyor. Şenlik kapsamında bir de yarışmalarımız var. En yüksek uçurtmayı uçuranlara, en ilginç yapanlara ve en güzel uçurtmanın sahiplerine 100 temel eserden oluşan kitaplar armağan edeceğiz" diye konuştu.

Birçok öğrencinin ailesi birlikte geldiği uçurtma şenliğinde çocuklar gönüllerince eğelenerek duydukları mutluluğu dile getirdiler.

SİİRT'TE UÇURTMA ŞENLİĞİ
SİİRT'TE UÇURTMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:00:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?