5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Çocuklara maytap yasak

SİİRT'TE ÇOCUKLARA PATLAYICI MADDE SATIŞI YASAKLANDI

Siirt'te özellikle bayramlarda çocuklar tarafından eğlence amaçlı patlatılan patlayıcı maddelerin satışı yasaklandı. Piro teknik olarak adlandırılan patlayıcıların zararları Emniyet Müdürlüğü'nce gazetecilere uygulamalı olarak gösterildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İbrahim Rençber, "Pastane, bakkal, market, kırtasiye, oyuncakçı, seyyar satıcı ve benzeri işyerlerinde 'kız kaçıran, torpil, tabanca mantarı, çatapat, füze, şerit kağıt kapsüller, şenlik mumları, yıldız yağmuru' gibi maddelerin satışı Valiliğimizce 04 Mart 2009 tarihinde yasaklanmıştır. Bu maddeler her yıl ülkemizde yaklaşık 150 çocuğun ölmesine veya yaralanmasına yol açmaktadır. Bu maddelerin satışını yapan işyerleri hakkında adli ve idari işlem yapılarak

faaliyetten men edileceklerdir. Bu bayramda konu üzerinde titizlikle durulacak ve gerekli denetimler mutlaka yapılacaktır. Halkımız, çocuklarımızın ölüm ve yaralanmalara maruz kalmamaları için duyarlı olmalı, bu tip maddeleri kullanan kişi veya satan işyerlerini 155 Polis İmdat veya 156 jandarmaya bildirerek üzücü olayların önüne geçmelidirler."

Asayiş Şube Müdürü Rençber tarafından Polis Lokali'nde yapılan uygulamada ise içine patlayıcı maddeler yerleştirildikten sonra kutunun içine konulan etin, patlamanın ardından parçalandığı gösterildi.

SİİRT'TE ÇOCUKLARA PATLAYICI MADDE SATIŞI YASAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:03:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 21:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?