4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Çocukların havuz sefası

Siirt'te yaz mevsimiyle birlikte bastıran sıcaklardan bunalan çocuklar, serinlemek için park ve bahçelerdeki süs havuzlarına akın ediyor. 

Gündüz hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Siirt'te, sıcak havadan bunalan sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar, parklardaki süs havuzlarında serinliyor. 

Yeşillikler üzerinde elbiselerini çıkararak suya atlayan çocuklar, iç çamaşırı ve eşofmanlarıyla meydanlardaki havuzlara giriyor. 

Yaşları genellikle 7-11 arasında değişen, küçük yaşta meslek edinmiş çocuklar, ne etraflarındaki vatandaşlardan ne de suyun kirliliğinden endişe ediyor. 

Tek korkuları kendilerini uzaklaştıran bekçiler olan çocuklar, belediye bekçisinin gelmesiyle hemen toparlanıp kaçmaya çalışıyor. 

Vatandaşlar, senelerdir bu manzaraları görmeye alışkın olduklarını belirterek, yetkililerden havuzları temizleyip çocukların hastalanmasını önlemelerini istedi. 

Süs havuzunda serinlemenin keyfini çıkaran çocuklar ise, dar gelirli ailelerin çocukları olduklarını, bu nedenle park ve belediye süs havuzlarında yüzme gereği duyduklarını söyleyerek, yetkililerin kendilerine bir kampanya düzenlemesini ve serinleyecekleri bir havuzlarının olmasını istedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 13:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?