5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Çöken binanın enkazı kaldırılıyor

Siirt şehir merkezinde yıkım çalışmaları yapılan bir binanın çökmesi sonucu yaralanan 5 işçi Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavileri sonucunda bugün taburcu olurken binanın enkazını kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Siirt çarşı merkezinde bulunan ve trafiğe kaplı olan Güres Caddesi'nde yıkım çalışmaları devam eden 4 katlı binanın üçüncü katında işçiler mola verip namaz kıldığı sırada çökme meydana gelmiş, enkaz altında kalan 5 işçi yaralanmıştı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür yaptığı açıklamada, yaralı işçilerin Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından bu sabah taburcu olduklarını açıkladı.
Binanın çökmesi ile kesilen telefon hatlarının onarım çalışmaları başlatılırken enkaz kaldırma çalışmaları iş makineleri ile sürdürüldü.

Binanın çökmesi etkisi ile binanın etrafında bulunan birçok işyerinin duvarları yıkılırken bazı işyerlerinin de camları kırıldı. İşçiler olayın nasıl yaşandığı konusunda açıklama yapmaktan çekinirken bina sahibi basın mensuplarını enkazda çekim yapmalarına izin vermeyerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Savcılık tarafından olay ile soruşturma başlatılırken, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü de olay yerinde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?