4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Daltepe katliamı anıldı

Şirvan ilçesine bağlı Daltepe köyünde, 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 37 kişi için yaptırılan şehitlik anıtı, düzenlenen törenle açıldı. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu, törendeki konuşmasında, katliamın camide yapıldığını anımsatarak, ''Hala barıştan bahsedenler var. Barıştan bahsedenlerin öncelikle buradaki halktan özür dilemesi gerekiyor. Hem barıştan bahsediyorsunuz hem vatandaşı katlediyorsunuz. Böyle şey olmaz. Şayet istismarcıları iyi tanıyamazsak halimiz fenadır. 80 yaşındaki ihtiyardan adı konulmamış bebeğe kadar 37 vatandaşımızı kutsal mekanda gözlerini kırpmadan şehit ettiler. Kadınları öldürüp kadın haklarından bahsediyorlar. Allah,
bu millete başka acılar yaşatmasın'' dedi. 

Daltepe Köyü Muhtarı Mehmet Kaygaş ise devletin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, ''Devletimiz her zaman yanımızda olmuş, şehidine ve şehit evladına şefkat göstermiştir. Devletimize teşekkür ediyoruz'' diye konuştu. 

Katliam gecesi yaşadıklarını anlatan köylülerden Faik Kapçı ise vatandaşların kandırılarak evlerinden camiye götürüldüğünü ve camide öldürüldüklerini söyledi. 

Tören, yapılan konuşmaların ardından Daltepe Şehitliği'ne fidan dikimi ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in dua okumasıyla sona erdi.
Törene, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Şirvan Kaymakamı Turgay İlhan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 18:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?