5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Darp zanlıları hakim karşısında

Siirt'te Siirt Birlik gazetesinin sahibi Diya Yarayan'a sopalı saldırıda bulundukları iddia edilen 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan duruşmada 5 sivil polis memur tanıklık ederken, Diya Yarayan saldırganları teşhis etti.

Saldırganları yönlendiren azmettiricinin Siirt Sosyal İl Hizmetler Müdürü H.C olduğunu iddia eden Yarayan, daha önce gazetesinde yayınladığı bir haberden dolayı saldırıya uğradığını öne sürerek, "Ben yıllarca bu meslekte görev yapıyorum ve sayısız kamu personelli hakkında haber yaptım ama Sosyal İl Müdürü H.C. hakkında daha önce yapmış olduğum bir haber üzerine 4 kişiyi benim üzerime salarak öldüresiye darp ettirdi. Ben kimsenin kişilik haklarına yalan veya da dolaylı olarak saldırmadım. Sadece almış olduğumuz ihbar üzerine haberimi oluşturdum. Ama müdürümüz eleştiriyi kabul kabullenememiş ve bu saldırıya girişmiştir"dedi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanabilmesi için duruşmayı ertelerken, tutuklu 4 sanık Siirt Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 01:04:24
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 01:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?