3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

DEHAP: Kasap Deresi toplu mezar!

Siirt çıkışındaki Nevala Kasap Deresi’nde "toplu mezar" olduğunu iddia eden Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Gençlik Kolları, bölgede fidan dikerek olayı protesto etti.

DEHAP Gençlik Kolları tarafından başlatılan "savaşa geçit vermeyeceğiz" kampanyası çerçevesinde, kent çıkışındaki Nevala Kasap Deresi’ndeki boş alanda toplu mezarların olduğu iddiasıyla bölgeye fidanlar dikildi.

DEHAP binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, terörist elebaşı Öcalan lehine sloganlar atarak kent çıkışındaki Nevala Kasap Deresi’ne geldi. Daha önce güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanlarının fotoğraflarını taşıyan grup, Kürtçe sloganlar atarak toplu mezar olduğu iddia edilen bölgede fidan dikti.

Grup adına bir konuşma yapan DEHAP Gençlik Kolları üyesi Hakim Şen, "DEHAP gençleri olarak, ’Savaşa Geçit Vermeyeceğiz’ şiarıyla burada bulunmamızın temel nedenlerden bir tanesi, 15 yıllık savaşın bir an önce sona ermesini dilemektir. 21. yüzyılda Türkler ve Kürtler için barış sağlanması için barış fidanlarımızı ekeceğiz. Fidanlarımızı barış adına dikeceğiz. Yaşamlarını yitiren bütün ’kahramanların’ karşısında boynumuzu eğiyoruz ve anılarını saygıyla anıyoruz. Bildiğiniz gibi ’Navala Kasap’ bölgesinin birçok tarihi var, birçok faili meçhul cinayetler gerçekleştirilmiş. Hala birçok toplu mezarlığın olduğunu ve onların bir tanesinin Nevala Kasabası’nda olduğunu biliyoruz ve bu nedenle bir daha toplu mezarların olmaması için ’savaşa geçit vermeyeceğiz’ şiarıyla fidanlarımızı dikiyoruz" dedi.

DEHAP İl Başkanı Seracettin Kayran ve DEHAP’lı yetkililerin eşlik ettiği fidan dikimi gerçekleştirildikten sonra, grup yoğun güvenlik önlemleri altında olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 17:25:53
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?