3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

DEHAP'tan Ülkü Gönültaş eylemi

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Siirt İl Başkanlığı üyeleri, Mersin’de 15 Şubat protestosu sırasında öldürülen Ümit Gönültaş’ın katillerinin yakalanması için oturma eylemi ve kınama amaçlı bir basın açıklaması yaptı.

DEHAP binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, ’Hepimiz Birer Ümitiz’, ’Çocuk Katilleri Hesap Verecek’, ’Çözüm Yolu İmralı’dan Geçer’ ve ’Gençlik Apo’nun Fedaisidir’ dövizleri taşıyan grup, Kürtçe ’Şehit Namırın’ (Şehitler Ölmez), ’Ey Şehit! Riyate, Riyame’ (Ey Şehit! Senin Yolun, Bizim Yolumuzdur), ’Biji Seruk Apo’ (Yaşasın Lider Apo) ve ’Baskılar Bizi Yıldıramaz’ sloganları attı. DEHAP’lılar adına açıklama yapan Halit Başer, halkın demokratik meşru eylemlerine tahammül edilemediğini belirterek, "Son olarak Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası komployla Türkiye’ye getirilişinin 6. yılı nedeniyle birçok ilde protesto gösterisi yapılmıştır. Halkın yoğun katılımıyla yapılan demokratik meşru eylemlere yine tahammül edilememiştir. Diyarbakır, Şırnak, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok ilde saldırılar olmuştur. Mersin’de ise 19 yaşındaki Ümit Gönültaş, polisin silahlı saldırısıyla katledilmiştir. Özellikle Mersin polisinin bu gibi katliamları yeni değildir. 2002 Nevruz’unda da 2 kişi katledilmiştir. Sıkılan bu kurşunlar, halkımıza ve onun demokrasi ve özgürlük mücadelesine, barışa, halkların birliğine sıkılmıştır. Bu katliamı yapanlar yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, 2 dakika oturma eyleminin ardından, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?