3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Demirkazık'a ilgi çok, kongreye katılan yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığı ile tanınan antikacı Nil Demirkazık'ın başkanlık adaylığını koyduğu Siirtspor Kulübü'nün olağanüstü kongresi, çoğunluk sağlanmadığı gerekçesiyle ertelendi.

Türkiye 2. Lig B Kategorisi C Grubu takımlarından Siirtspor Kulübü'nün başkanlığına resmen aday olmak amacıyla, Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kulübün Onursal Başkanı olan Mervan Gül ile geçtiğimiz günlerde biraraya gelen Nil Demirkazık'ın hazır bulunduğu Siirtspor Olağan Kongresi, çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 17 Temmuz 2005 tarihine ertelendi. Kongreye Siirtspor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirtspor Kulüp Başkanı Nurettin Gül ve çok az sayıda üye katıldı. Takımın 1969 yılında kurulduğundan beri ilk kez bir bayan başkan adayına şahit olunması, Siirtsporseverlerin oldukça ilgisini çekti.

Siirtspor kulüp başkanlığına aday olan ünlü Antikacı Nil Demirkazık, Siirtspor'a sahip çıkmak için aday olduğunu vurgulayarak, "Sahipsiz bırakılan Siirtspor'a sahip çıktım. Siirtspor Başkanı olduğum zaman, alt yapı ve tesis sorununu çözeceğim. Transferler ile ilgili girişimde bulundum. Türkiye'de en iyi oyuncuları transfer edeceğim. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile dostluk maçı konusunda bağlantı kurdum. Siirtspor'u Süper Lig'e çıkarmayı hedefliyorum. Teknik ve yönetim kadroları tamamlandı. Sanıyorum, Başkan seçilirsem, kulübün yasal olmayan hiçbir borcunu kabul etmeye niyetli değilim" dedi.

Demirkazık, sahada bayanlara yönelik ek bir tribün de ilave ederek, sporda bayanlara da sahip çıkacağını belirterek, "Siirt'te ikinci sınıf vatandaş durumundaki, evlerinden dışarıya çıkmayan, sosyal hayata karışmayan bayanların da taraftar olarak sahalara gelmesi için stadyuma tribün yapacağım. Bayanları önce sahaya, daha sonra yönetime çekeceğiz. Bayanların sosyal hayata karışmasının zamanı geldi. Avrupa Birliği süreci için bayanların evlerinden dışarıya çıkması çok önemli. Hem Siirtspor'a hem de bayanlara sahip çıkacağız. Başkan olduğum takdirde, Siirtspor'u Birinci Süper Lig'e çıkarmak için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Bayanların özellikle bu bölgelerde evlerden çıkmaları, erkeklerle omuz omuza iş hayatına ve sosyal hayata karışması lazım. Adaylık amacım, hemcinslerimi dışarıya çıkarmak ve sahalara seyirci olarak gitmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Kongrede başkan adayı olmayacağını söyleyen Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirtspor'u isteyene vereceklerini söyledi. Başkan Gül ile görüşen Nil Demirkazık, Siirtspor'un 1.4 trilyon liralık resmi borcunu da üstlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 18:54:33
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 13:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?