5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DİKA 15 Mart'ta hibe çağrısına çıkacak

DİKA 15 MART'TA HİBE ÇAĞRISINA ÇIKIYOR

Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerine hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 15 Mart tarihinde hibe çağrısına çıkıyor.

Ajansın Genel Sekreteri Abdullah Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hibe çağrısı ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirtti. Erin, "Ajans olarak temel önceliklerimizi belirledik. Yönetim kurulumuz tarafından, bölgenin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 2010 yılında KOBİ'lerle ve küçük alt yapıların desteklenmesine karar verildi. Küçük alt yapı desteklemelerinde; organize sanayi ve küçük sanayi bölgelerinin çevre düzenlemeleri, yağmur suyu kanalları ve benzeri işler yapılabilecek.

Bu iki sektörün ortak özelliği istihdam arttırıcı olmalarıdır. Böylelikle daha çok kişiye istihdam sağlanabilecektir. KOBİ'lerde projelere destek yüzde 50 oranında olurken, küçük alt yapı projelerinde ise yüzde 75 civarında olacaktır. Bu süreçte başvuru rehberleri hazırlanacak ve bölge illerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılarda hibe başvurusunda bulunabilecek olan kesimlere yönelik bilgilendirme çalışması yapılacak. 15 Mart 2010 tarihinden itibaren de proje teklif başvurularını kabul edeceğiz" dedi.

Tekliflerin değerlendirme sürecinin mevzuatta en fazla 90 gün olarak belirlendiğini belirten Erin, bu süreyi 65-75 günlük bir sürece çekmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 19:38:02
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 15:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?