5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Din görevlileri sınavda ter döktü

Siirt'te 2009 yılı hac organizasyonunda ve yurtdışında görevlendirilecek din hizmetleri personeli seçimi için 2 ayrı test sınavı yapıldı.

Soruların Diyanet işleri Başkanlığı'ndan kurye ile getirildiği sınavda komisyon başkanlığı görevini İl Müftüsü Mahmut Gürlen yürüttü. Test sınavında Müftülük'ten 12 personel gözlemci olarak görev yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yurt genelinde aynı anda yapılan sınav sorularını Ankara'dan Siirt'e getiren ve gözlemcilik yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurul Uzmanı Dr. Abdurrahman Canan, sınava giren din görevlilerine sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Siirt Yatılı Bölge Kur'an Kursu binasında gerçekleştirilen sınav öncesi İl Müftüsü Mahmut Gürlen, konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Gürlen, ''Test usulü yapılan sınavda 'A' ve 'B' kitapçık türünden din görevlilerine 'Hac Menasiki', 'Arapça', 'İbadet', 'Ahlak' ve 'Siyer' konularında toplam 100 soru soruldu'' dedi.

2.5 saat süren sınav sonunda toplanan cevap kağıtlarının sınav gözlemcisi tarafından Ankara'ya götürülerek, optik okuyucu tarafından okunacağı, sonuçların önümüzdeki günlerde aynı anda açıklanacağı bildirildi. Müftü Gürlen, sınavda başarılı olanlar arasından tecrübelilerin yüzde 20'sinin, tecrübesizlerin ise yüzde 80'nin din görevlisi olarak hacılara kutsal topraklarda hizmet vereceğini belirtti.

Gürlen, Siirt'ten 2 bin 118 kişinin hacca gitmek için ön kayıt ve yeni kayıt yaptırdığını, kayıt yaptıran hacı aday adaylarının kuralarının 21 Mayıs 2009 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezi'nde çekileceğini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?