5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Doğa yürüyüşçüleri doğayla baş başa

SİİRT'TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ

Siirt Fotoğraf ve Sanat Derneği tarafından doğa yürüyüşü ve fotoğraf etkinliği gerçekleştirildi.

Resmi müracaat sonucunda 14 kişilik ekiple birlikte Bağgöze'den Erenkaya'ya kadar giden yürüyüşçüler, doğayla baş başa kalmanın hazzını yaşadılar.

Sanat Tarihçisi M. Cabir Alper'in gözetiminde yörenin ilk yerleşim alanlarından biri olan Bağgöze'yi inceleyen ekip; kaya mezarları, eski İbranice yazıtları ve değirmenleri inceledikten sonra 14 kilometrelik yola koyuldular. Yol boyunca çobanlarla da sohbet eden ekip, mağaraları ve kaya mezarları inceledi.

Uzman Doktor Şule Öztop, Biyolog İsmet Nakipoğlu, Uzman Doktor Cafer Orhan, Sanat Tarihçisi M. Cabir Alper, Uzman Doktor Hasan Sebati Erdil, öğretmenler Musa Polat, Merve Alata, Yusuf Yontaş, Memur Ahmet Kılıç, Bülent Sevgili, fotoğraf sanatçıları Muhammed Kurt, M. Emin Sadık, İbrahim Dinler ve İzzettin Oktay, Eruh'un bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini, burada ilk medeniyetlere ait kalıntıların bariz bir şekilde göründüğü ifade ettiler.

Çimencik köyünde bulunan Höyük Tepe'de inceleme yapan doğa yürüyüşçüleri, eski dönemlere ait birkaç antika eşyayı görüntülediler. 15 gün sonra Pervari ve Rasıl-Hacar'a da gezi düzenleyecek ekip üyeleri, Siirt'in tanıtımı için çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

SİİRT'TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ
SİİRT'TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 12:55:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?