4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Doğalgaz için ilk ciddi adım atıldı

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirt-Batman-Kurtalan doğalgaz lisans ihalesi için tekliflerin alınmaya başlanacağını belirtti.

Belediye Başkanı Mervan Gül, belediye olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay nezdinde yaptığı temasların sonuç verdiğini ve uzun bir uğraştan sonra Siirt'e doğalgaz getirilmesi konusunda ilk ciddi adımın atıldığını belirtti. Doğalgaz dağıtım lisans ihalesi için tekliflerin alınmaya başlanacağını söyleyen Başkan Gül, "Siirt'te doğalgaz getirilmesi noktasında uzun zamandır yaptığımız temaslar nihayet sonuç verdi. En son Ankara temaslarımızda bizzat EPDK Başkanı Yusuf Günay nezdinde yaptığımız çalışmalarda özellikle doğalgaz projesinin hızlandırılmasını istedik. Bugün de Günay'la yaptığım telefon görüşmesinde bu müjdeli haberi bekliyordum. Tekliflerin 26 Aralık 2007 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. Teklifler hangi firmada kalırsa söz konusu firma 3 ay içinde kentin iç hatlarında, şehir içi doğalgaz hattı döşeme çalışmalarına başlayacak. 2009 yılının başlarında Siirt tam anlamıyla doğalgaza kavuşacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu, ilimizde kat ettiğimiz gelişmenin ve çalışmanın bir işaretidir. 5 yıl öncesine kadar hayaliyle yaşadığımız doğalgaza nihayet kavuşuyor olmamız bizleri son derece sevindiriyor" dedi.

Doğalgazın ekonomik olduğunu söyleyen Başkan Gül, "Doğalgazın ilimize gelecek olmasıyla temizlik, depolama, yakıt hazırlama, kül atma ve maliyetleri göz önüne alınırsa, doğalgaz yakılmasının gerek yatırım, gerekse işletme maliyetlerinde önemli kazançlar sağlayacağını söyleyebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 14:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?