26
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Doğu hocadan demokrasiye giriş dersi!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi yetkilileri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 7 ili kapsayan ’demokrasi projesi’ni Siirt’te başlattı. Siirt Lisesi’nde öğrencilere ders veren Prof. Dr. Doğu Ergil, demokrasi ile ilgili projenin başlangıcı için Siirt’e geldiklerini söyledi.

Ergil, "Lise son ve yüksek okul öğrencilerinden oluşan seçilmiş öğrencilere demokrasinin çeşitli konularında bilgiler veriyoruz. Avrupa kapısına dayanmış olan Türkiye’de, gençliğin öncülüğünde demokrasi kültürünün yayılması için ilk tohumlarını atıyoruz. Avrupa Birliği kapısına geldik. Demokratik bir ülke olmamız, eksikliklerimizi kapatmak için çaba gösteriyoruz. Halkımızın demokrasiye ilişkin değerleri, tutumları ve eğilimlerini ölçüyoruz. Nerede duruyoruz, ne kadar daha fazla yol almamız gerekir; bunu saptamaya çalışacağız" dedi.

Daha sonra Doğu Ergil başkanlığında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden Siirt’e gelen heyet, ’demokrasi projesi’ çerçevesinde öğrencilerle birlikte vatandaşlara yönelik anket uygulaması yaptı.

SİİRT (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 15:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?