5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Domuz gribinde önlemler hazır

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK:

Siirt Valisi Necati Şentürk, domuz gribi salgınına karşı her türlü önlemin alındığını ve alınan önlemlerin sürekli gözden geçirildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk domuz gribi olaylarının Diyarbakır ilinde görülmesinin ardından aldıkları önlemleri bir kez daha gözden geçirdiklerini bildirdi. Vali Şentürk, "Domuz gribi olayına ilimizde rastlanabilmesi ihtimaline karşı her türlü önlemi almıştık. Ancak komşu Diyarbakır ilinde de hastalığın görülmesi üzerine aldığımız önlemleri bir kez daha gözden geçirdik. Bu önlemleri sağlık personeli ile yapacağımız bir toplantıda bir kez daha gözden geçirecek, revize edilmesi gereken veya yeni alınması gereken önlemler varsa bunları alacağız" dedi.

İl Sağlık Müdürvekili Dr. Erol Emre Ömür de, yaptığı açıklamada, "İlimizde olası salgın olayına karşılık her türlü önlemi aldık. Personelimizi hizmet içi eğitimden geçirdik. İlaç konusunda önlem aldık. Eğitimcilerimize de yönelik bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Ayrıca broşürlerle kamuoyunu bilinçlendirici çalışmalar da düşünüyoruz .Bu konuları yapacağımız toplantıda belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 17:17:05
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 20:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?