4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

DTP mitinginde olaylar çıktı!

DTP'nin Siirt'teki basın açıklamasının ardından olaylar çıktı. Polis biber gazı kullandı, 15 gözaltı var.

DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından yasa dışı sloganlar atarak, polisi taşlayan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericilerden 15'i gözaltına alınırken, sıkılan biber gazından bazı polisler de etkilendi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt il yönetimi, son zamanlarda partililerine ve parlamenterlerine yönelik uygulanan karalamalar ve bölgede artan terör olayların durması için organize ettikleri barış mitingiyle ilgili düzenledikleri basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

DTP Parti binası önünden ayrılan ve yüzlerini bezlerle bağlayan bazı PKK yandaşı gruplar, polisi taşlamak istedi. Polis engeline takılan göstericiler kentin, Çal, Çakmak ve Ulus Mahalleleri'ne dağılarak terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atttı. Polis göstericilere kısa sürede müdahale ederek dağıttı. Olaylarda 15 gösterici gözaltına
alınırken, bazı polis memurları ise biber gazının etkisiyle baygınlık geçirdi. Şehrin giriş ve çıkışlarının kontrol altına alındığı Siirt'te, güvenlik tedbirleri arttırılırken, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, terörle mücadelede, kentte olası yaşanabilecek toplumsal olaylara karşı uygulamaya sokmuş oldukları "Huzur-1" operasyonunun bu akşam da devam edeceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus yolbaş IP: 88.254.52.xxx Tarih : 17.12.2007 12:20:15

bence çok ayıp kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur ve ben kürt olmama rağmen bundan rahatsız oldum yeter bence