4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

DTP'den tutuklama kararına tepki

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı binasına terörle mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmasına partililer tepki gösterdi. 

Aralarında İl Başkanı Murat Avcı'nın da bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasının ardından şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Partililer, düzenledikleri basın toplantısıyla 11 DTP'linin tutuklanmasına tepki gösterdi. DTP Genel Başkanlık Parti Meclis Üyesi Selma Tanrıkulu ile Süleyman Ok'un da hazır bulunduğu basın toplantısında bir açıklama yapan İl Yöneticisi Ahmet Arslan, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bu yaşananların üzüntü verici olduğunu söyleyen Aslan, "İl teşkilatımıza gelen sivil polisler arkadaşlarımızı gözaltına almışlardır. 11 arkadaşımız sevk edildikleri Diyarbakır 5 No'lu Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştır. Barış, demokrasi, eşitlik ve savaşsız bir dünya özlemiyle gösterilen bu tutumu, baskı ve tutuklamaları hiçbir şekilde tasvip etmiyor, tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. 

Basın açıklaması sonrası parti binasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 16:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?