5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DTP'li Başkan ifade verdi

Siirt'in Kurtalan İlçe Belediyesi'nin DTP'li Başkanı Necat Yılmaz, hakkında açılan 4 soruşturma için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ve Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.

DTP'li Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, hakkında açılan 4 soruşturma için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ve Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi. Başkan Yılmaz, DTP Kurtalan İkinci Olağan Kongresi'nde Kürtçe konuştuğu için hakkında açılan soruşturma nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi. Yılmaz, 2009 yılı Nevruz kutlamasındaki konuşmasında da, "Kürdistan" kelimesini kullandığı için hakkında açılan ayrı bir soruşturma nedeniyle de Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.

Her iki soruşturmada da terör örgütü propagandası ile suçlanan Belediye Başkanı Yılmaz suçlamaları reddetti. Yılmaz, DTP Kurtalan İkinci Olağan Kongresi'nde belediye faaliyetlerini Kürtçe anlatarak bir konuşma yaptığını söyledi. "Kürdistan" kelimesini kullandığı Nevruz konuşmasında ise örgüt propagandası çerçevesinde konuşma yapmadığını belirten Yılmaz, kendini savundu.

Yılmaz, beraberindeki diğer belediye başkanlarıyla birlikte Belediye Kültür Sanat Merkezi açılışında gerçekleştirildikleri yürüyüşün Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle açılan 3. soruşturma için de İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Yılmaz ifadesinde yürüyüş yapmadıklarını çevre belediye başkanlarıyla birlikte sohbet ederek kültür merkezinin açılışını yapmak üzere yürüdüklerini söyledi. Yılmaz hakkındaki suçlamaları reddetti.

Başkan Necat Yılmaz, son olarak kültür sanat merkezinin açılışından sonra verilen konserde Mehmet Zeki Alkan'ın söylediği Kürtçe şarkılar nedeniyle açılan soruşturma çerçevesinde Kurtalan Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ifade verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 20:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?