5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DTP'li başkan kutlamalara katıldı

30 Ağustos Zafer'inin 87. yıldönümü, bütün Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de coşku içinde kutlandı. DTP'li Belediye Başkanı Selim Sadak garnizona alındı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk bırakma töreninin ardından DTP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, AK Parti Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu ve diğer katılımcılar garnizonda düzenlenen basına kapalı etkinliğe katıldılar. Valilik binası önündeki saat kulesi önünde bulunan alanda gerçekleştirilen törene DTP'li Belediye başkanı Selim Sadak, Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Şentürk ve beraberindekilerin tören alanındakileri selamlamasının ardından Piyade Kurmay Yüzbaşı Özgür Solakoğlu günün önemini belirten konuşma yaptı. Komandoların gösteri ve efe oyununun ardından tören geçişi yapıldı. Daha sonra helikopterlerin havada yaklaşık yarım saatlik gösterisinin ardından tören sona erdi. Türbanlı öğrenci ve kadınlar belirlenen kutlama alanlarına alınmadı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 14:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?