5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DTP'li Başkanın yeğeni öldürüldü

Siirt'te başından ve göğsünden vurularak öldürülen DTP Siirt İl Başkanı Sıdık Taş'ın 10 yaşındaki yeğeni toprağa verildi.

Siirt'in Baykan ilçesi Çevrim Tepe köyüne bağlı Oynaklı mezrasında dün akşam saat 19.30 sıralarında silah sesleri duyan köylüler, silah seslerinin geldiği yöne gittiklerinde DTP İl Başkanı Sıdık Taş'ın halasının oğlu Hakan Uluç'u (10) öldürülmüş olarak buldu. Başı ve göğsüne 3 kurşun sıkılarak öldürülen Uluç'un babası Halil Uluç'un Dodan Jandarma Karakolu'na haber vermesi üzerine jandarma ekipleri olay yerine geldi. Bugün Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilerek otopsi yapılan küçük çocuğun cenazesi, defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Dodan köy mezarlığında toprağa verilen Uluç'un cenazesine, DTP il yönetimi, il genel ve belediye meclis üyeleri, İnsan Hakları Derneği üyeleri ve köylüler katıldı. Cenaze töreninde küçük çocuğun yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

DTP İl Başkanı Sadık Taş, Uluç ailesinin bilindiği kadarıyla herhangi bir düşmanı olmadığını belirterek, "Biz dün gece yeğenimin ölüm haberini aldık, onun şokundayız. Halamların bildiğimiz kadarıyla herhangi bir düşmanı veya husumetleri yoktur. Kimse ile alacak-verecek işine girmemişlerdir. Faillerin bir an önce yakalamasını ve yargılanmasını istiyoruz. Bizde DTP yönetimi ve İHD olarak işin takipçisi olacağız. Bu tarz saldırılar halkta derin endişelere neden olmaktadır, onun için olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.

Baba Halil Uluç ise, bir an önce oğlunun katillerinin bulunmasını isteyerek, "Ben sabahleyin oğlumu hayvanları otlatmak için mezraya gönderdim. Oğlumun gelmesi gerekirken bir anda silah sesleri geldi. Olay yerine koştuk. Koyunların vurulduğunu gördük. Oğlum görünmüyordu. Bölgede oğlumu ararken az ileride çalıların arasında cansız bedenini gördük. Köylülerin yardımı ile çalılar arasından çıkarttıktan sonra oğlumun kafasına bir kurşun ve göğsüne 2 kurşun sıkıldığını gördük. Bu bir vahşettir. 10 yaşındaki çocuğun kime ne zararı vardı, nasıl kıydılar. Biz olayı Dodan Jandarma Karakolu'na bildirdik. Dün geceden beri otopsi işlemlerinin yapılması için cenazenin başında bekledik. En son bu sabah cenazeyi alıp Siirt Devlet Hastanesi'ne getirdik. Jandarma faallerin yakalanması için olayı araştırıyor. Devletten bir an önce bu vahşeti yapanların yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri bölgede incelemelerini sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?