5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DTP'liler serbest

Siirt'te terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınan, DTP'nin meclis üyesi adaylarının da aralarında bulunduğu 16 kişi bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Siirt'te eylem ve gösterilere katılarak terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla dün Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında DTP'li 2 meclis üyesi adayının da bulunduğu 16 kişi bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Serbest bırakılan DTP meclis üyesi adayı H.K. ve A.Ç. ile M.G., T.N., R.T., Ç.Y., A.K., C.Y., B.E., M.T.D., Z.T., N.C., A.A., A.Ö., M.S. ve S.Y. adliye önünde bekleyen parti üyeleri ve akrabaları tarafından alkışlarla karşılandılar.
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.A., "Daha önceki konuşmalarımızdan dolayı savcılık talimatı ile dün gözaltına alınmıştık. Ama bugün ifadelilerimizi verdikten sonra serbest bırakıldık. 16 arkadaşımızla gözaltına alınmıştık, hepimiz serbest bırakıldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:47:36
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 13:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?