5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

DTP'lilerden şehit ailesine taziye

DTP Siirt İl Başkanı Abdurrahman Taşçı ve Belediye Başkanı Selim Sadak, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen istihkam er Kemal Özevin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve DTP İl Başkanı Abdurrahman Taşçı şehit babası Halil Özevin ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Başkan Sadak, burada yaptığı konuşmada, "Bütün insanlar için üzülüyoruz, ne bir Kayserilinin oğlunun ne bir Trabzonlunun oğlunun ne de bir başkasının ölmesini istemeyiz. Ölümden daha zoru nedir ki? Bu güzel vatan, bu topraklar bizim değil mi? Bu kavga, bu savaş ne için? Ne kadar insanımız varsa, imamımız varsa, ne kadar ağamız varsa, şehit babası varsa, oğlunu bu davada kaybetmiş olan kaybeden ister PKK'lı olsun ister asker olsun, hangisi olursa olsun, hepsi için bu yükü yüklenmek çok zor. Onlar da bizim oğlumuz, bizim çocuğumuz. Bu yük sadece onların yükü değil; imamlarımız bunu söylüyor, şeyhlerimiz bunu söylüyor, ağalarımız bunu söylüyor, asker babaları bunu söylüyor, PKK'lıların babaları bunu söylüyor, bizler de bunu söylüyoruz. Herkes bir olmalı, acıları paylaşmalı. Ben bu sebepten dolayı burada bulunuyorum. Benim içim de şehit babasının ciğeri kadar yanıyor. Ateş düşmüş babamızın evine. Babamız gencecik oğlunu kaybetmiştir. Bu olayların önüne geçelim artık, savaş olmasın, ölümler olmasın, kimsenin yüreği yanmasın. Herkes vatanına sahip çıksın, kimse bu vatanın bölücüsü olmasın. Biz Siirt'te belediye başkanlığını aldık diye yalnızca Siirtli değiliz ki, biz hem Antalyalıyız hem İstanbulluyuz, hem de Siirtliyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?