5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Egitim-Bir-Sen Başbağlar'ı unutmadı

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sendikası Siirt Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Başbağlar katliamı kınandı.

1993 yılında Elazığ'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 kişinin katledildiği olayın 16. yıl dönümü dolayısıyla Eğitim Bir Sendikası Siirt Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 Temmuz'da Sivas'ta meydana gelen olayların hemen sonrasında Erzincan'ın Başbağlar köyünde kelimenin tam anlamıyla bir katliam yaşandı. İnsanlık vicdanını sızlatan vahşetin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, olayın aydınlığa kavuşturulup faillerinin hala yakalanmamış olması, ülkemizin geleceği adına endişe vericidir.

Türkiye'nin yakın tarihine bir kara leke olarak geçen Başbağlar Katliamının üzerindeki sis perdesinin bir türlü aralanmaması manidardır. Ülkemizin demokratikleşmesi bakımından bu ve benzeri karanlıkta kalan ve bırakılan olayların aydınlığa kavuşturulması elzemdir. Vahşetin faillerinin hala bir yerlerde yaşadığını, daha da önemlisi bunların yakalanıp gerekli cezaya çarptırılmadığını bilmek, tüm vicdan sahibi insanlara olduğu gibi, bizlere de acı vermektedir.

Ergenekon davası ile yeniden gündeme getirilen ve karmaşık ilişkilerin aydınlatılmaya çalışılması kapsamında Başbağlar katliamının da ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Dosyayı, 'PKK'lılar saldırdı' diyerek kapatmak, birçok şeyin karanlıkta kaybolup gitmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak, Başbağlar köyünde katledilen masum insanları unutmayacağız ve unutturmayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:28:05
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?