5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Eğitim Bir-Sen'den şeffaflık övgüsü!

EĞİTİM BİR-SEN SİİRT ŞUBESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Siirt'teki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına yeni atanan okul müdürlerini kutlayan Eğitim Bir-Sen Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ömer Aslan, yapılan yeni yönetici atamalarının cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılan en şeffaf ve en adil atamalar olduğunu belirtti.

Yeni atanan yöneticilerin en adil ve en objektif olarak gerçekleştirilen sınav sonucu atandığını belirten Aslan, "Yıllardan beri eğitim kurumlarında yapılan yönetici atamaları çeşitli dedikodulara yol açıyordu. Eğitim camiasında sıkıntılara da neden oluyordu. İlk defa bu kez objektif ve adil bir şekilde yapılan sınav sonucu kazanan arkadaşlarımızın şeffaf bir şekilde atamaları yapıldı. 61 eğitimcinin ataması yapıldı. Kendilerini kutluyorum. Sendika olarak, ilimiz eğitimine hizmet verme anlamında her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyorum" dedi.

Aslan, ilk defa bir hükümetin objektif ve adil bir sistem olan sınav sistemini tercih ettiğini belirterek şunları söyledi:

"İlk defa bu çapta bir sınav yapılıyor. Bu nedenle hükümetimize ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya teşekkür ederken, bu atamaları şeffaf bir şekilde gerçekleştiren Vali Necati Şentürk ve Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker'e, teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 13:28:00
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 16:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?