4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Eğitimde hummalı çalışma

Sirt Valisi Hüseyin avni MutluSiirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çok Programlı Engelliler Okulu'na tahsis edilmesi düşünülen arsalarda ve yeni yapılan Fen Lisesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. 

Vali Mutlu'ya incelemelerinde Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Bayındırlık Müdürü Habip Bulguroğlu ve Ankara'dan gelen Proje Koordinatörü Kemal Akdere ile Mimar Adnan Sürme eşlik etti. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılacak ve önümüzdeki dönem inşaatına başlanacak olan Çok Programlı Engelliler Okulu ile Rehabilitasyon Merkezi için tahsis edilecek alternatif arsaları yerinde inceleyen Vali Mutlu, ilgililerden geniş bilgi aldı. Çok Programlı Engelliler Okulu'nda hem fiziksel hem de zihinsel özürlü çocuklar için eğitim öğretim verileceğini ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Okulumuz özürlü çocuklarımızın ileriki yaşantılarını kolaylaştıracaktır" dedi. 

Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Mutlu, daha sonra 'Eğitime yüzde yüz destek' kampanyası çerçevesinde Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Siirt Fen Lisesi'nin yeni binasının inşaat çalışmalarını yerinde denetledi. Müşavir firmanın yetkilisi İnşaat Mühendisi Bülent Ülter ve Müteahhit Servet Ekinci'den bilgi aldı. Haritalar üzerinde yaptığı incelemede ihata duvarının okulun birkaç metre dışından projelendirildiğini gören Vali Mutlu, ihata duvarının bu şekilde yapılması halinde çocukların oyun oynayacak alanlarının bile kalmayacağını söyledi. Milli Eğitim ve Bayındırlık müdürlerine talimat veren Vali, projede yapılacak tadilatta Güzel Sanatlar, Siirt Valisi Hüseyin Avni MutluÖğretmen ve Fen liseleri ile Çok Programlı Engelliler okulunu da içine alacak şekilde tek bir ihata duvarı inşa edilmesini istedi. 

Bodrum kat artı 4 kat şeklinde inşa edilecek yeni Fen Lisesi'nde 16 dersliğin yanı sıra fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları ile çok amaçlı bir salonun da yer alacağı belirtildi. 

Yeni Fen Lisesi'ni 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Vali Hüseyin Avni Mutlu, eğitimde kalitenin yükseltilmesi için çaba harcadıklarını kaydetti. Vali Mutlu, "Eğitimde son yıllarda yaptığımız çalışmalarla önemli mesafeler aldık. Son iki yıl içinde eğitimde fiziki yapılaşma için 21 trilyon tutarında bir harcama gerçekleştirdik. İlimizde ilköğretim ve lise binaları açısından önemli bir sıkıntımız kalmadı. Bundan sonra eğitimde kalitenin yükseltilmesi için çalışacağız" diye konuştu. 

Öte yandan, Vali Hüseyin Avni Mutlu, dün de Çevre ve Orman, Orman İşletme, Türkiye İş Kurumu, İstatistik Bölge ve Vakıflar Şube müdürlüklerini ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 18:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?